محسنی اژه ای دیروز در جلسه شورای عالی جامعه المسلمین از عملکرد رئیس کل دادگستری هرمزگان و دادستان مرکز استان و همچنین رئیس کل سابق دادگستری استان و مسئولان اموال دولتی و اموال کشور تقدیر کرد. سازمان گمرک برای راه اندازی انبار بندر هرمزگان و انبار سازمان املاک و مستغلات از این تملک قدردانی کرد.
به گزارش مرکز رسانه های قضایی روز گذشته، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در جلسه شورای عالی قوه قضائیه از عملکرد رئیس کل دادگستری هرمزگان و دادستان استان و همچنین رئیس سابق کل دادگستری هرمزگان تقدیر کرد.مسئولان استانی و مسئولان سازمان املاک و گمرک از ساماندهی بندر هرمزگان و سازمان مالکیت معنوی تقدیر کردند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای با اشاره به سفر خود به هرمزگان گفت: در سفری که اواسط اسفندماه امسال به هرمزگان داشتم اقدامات مطلوب و مثمر ثمری انجام شد و تملیکی های استان هرمزگان در کل فروش مشابهی داشتند. در سال 1999 اما در اسفند ماه سال جاری و از این نظر باید از همه ذینفعان قدردانی شود.
البته این تمام ماجرا نیست و رئیس قوه قضائیه نیز برخی مسائل و موضوعات را در مدیریت بنادر، گمرکات و انبارهای سازمان های مالکیت معنوی مطرح کرد.
نکته قابل توجه سخنان حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای که مورد توجه رسانه ها قرار گرفت، کشف 150 کانتینر گمنام در انباری در استان هرمزگان طی یک فرآیند شن و ماسه انتظامی بود!
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای به همه رؤسای دادگاه ها و دادستان ها به ویژه مراجع قضایی استان ها و شهرداری ها توصیه کرد در صورت تداوم مشکلات و شرایط فاسد بنادر، گمرکات و انبارها. همانطور که در بالا ذکر شد 150 کانتینر بلا استفاده تشخیص داده می شود، خواهشمند است آن را “اشتباه” و نه “سهل انگاری” تلقی کرده و مسئولین مربوطه مقصر شناخته شده و اقدامات قانونی لازم را انجام دهند.
رئیس قوه قضائیه گفت: همچنان برخی مسائل و مشکلات در مدیریت بندر، گمرک و انبار مالکیت معنوی وجود دارد.
گمرک: حتی مقامات بندری از اسناد کانتینری اطلاعی ندارند.
وی در این خصوص با اشاره به رئیس کل دادگستری استان هرمزگان به سفر رئیس جمهور به بندر این استان اشاره کرد و گفت: در آن سفر و بررسی های بعدی با کانتینرهای زیادی مواجه شدیم که هیچ سند و مدرکی وجود ندارد و اطلاعات.” در بازرسی های بیشتر تاکنون 150 کانتینر بدون قبض، انبار و سایر اسناد و اطلاعات کشف شده است.
قهرمانی گفت: محتویات این ظروف متفاوت است و شامل ماسه، ماشین آلات، لوازم خانگی، چوب، خمیر دندان، مواد غذایی، قوطی، فرآورده های نفتی، آهن آلات، سرم است. پارچه ها، سس های چسبنده، ضایعات مواد غذایی، برنج و غیره.
خالی یا بهم خوردن برخی کانتینرها موضوع بعدی قهرمانی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان بود که از نامعلومی این مشکل صحبت کرد.
وی همچنین اعلام کرد که این انبارها به بخش خصوصی واگذار شده است که ممکن است منجر به سوء استفاده یا جنایت شود.
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: در یک دستور از دادستان استان و پلیس امنیت اقتصادی خواسته شد تا با دقت به پرونده رسیدگی و مدارک و مستندات را جمع آوری کنند.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: طی دستوری جداگانه مهلت دو ماهه به سازمان متولی جهت بررسی و بررسی وضعیت کانتینر و ارسال خلاصه گزارش با حضور و بازرسی قاضی داده شده است. واقع در بندر و آداب و رسوم
گمرک: حتی مقامات بندری از اسناد کانتینری اطلاعی ندارند.
گمرک در واکنش به مشکل کانتینرهای ناشناس در بندر اعلام کرد که طبق قانون مرجع حمل و نقل در بنادر بندر و سازمان دریانوردی گمرک است و تا زمان اظهار کالا به گمرک، گمرک است. مسئولیتی ندارد نه تنها اعلام نشده بلکه قبض انبار ندارند و حتی سازمان بنادر که مرجع دریافت کالا است نیز از مالکیت و مستندات آن اطلاعی ندارد.
ابوالفضل اکبرپور – مدیرکل گمرکات استان هرمزگان و مدیرکل گمرک شهید رجایی به تشریح 150 پرونده کانتینری شناسایی نشده از سوی رئیس کل دادگستری پرداخت.
وی گفت: کالاهایی که اخیرا سازمان بندری به دادستان استان و رئیس دادگاه و دادستان کل کشور اعلام کرده است تاکید کرده است که بندر مربوط به این سازمان فاقد اطلاعات، رسید، انبار و اسناد مالکیت و فهرست اسامی است. و اطلاعات رسید انبارداری به گمرک ارائه نمی شود، اقدام در مورد آنها نیز خارج از اختیارات گمرکی است. چرا باید از سازمان بنادر به عنوان مرجع و مرجع تحویل گیرنده جستجو کرد.
اکبرپور با بیان اینکه طبق قانون، تحویل گیرنده در مرز دریایی بندر و سازمان دریانوردی این است: کشتی با هماهنگی این سازمان وارد و حمل می شود، کالا در این انبار نگهداری می شود و برای هر کدام قبض صادر می شود. کالای وارداتی در مرحله بعد مشروط بر اینکه اسناد مالکیت، ثبت، سفارش خرید، قبض انبار و مجوز سازمان همجوار و کد رهگیری بانک قابلیت اظهار و ترخیص کالا را داشته باشد و از مرحله اظهار، گمرک مسئول است. و پاسخگو
وی گفت: در صورتی که مالک کالا را با تشکیل پرونده به گمرک اظهار کند و کالا با مقررات متروکه مطابقت داشته باشد، واحد بندری و دریانوردی به عنوان گیرنده کالا، کالا را همراه با قبض انبار ثبت می کند. “شماره و مشخصات کالا برای گمرک.” معاملات گمرکی در این مرحله اظهار می شود و شروع می شود، بنابراین هرگاه کالایی به گمرک اظهار شود یا اطلاعات و فهرست آن به عنوان کالای متروکه به گمرک اظهار شود، تشریفات گمرکی اعمال خواهد شد. طبق قانون در اسرع وقت