آیا همه ما باید حشره شویم؟



روآرو- حشرات خواری موضوع جدیدی نیست و در بسیاری از فرهنگ ها حشرات در سبدهای غذایی سنتی وجود دارند، اما اکنون دانشمندان با بررسی عوامل مختلف در فرآیند تولید غذا به این نتیجه رسیده اند که اینطور نیست، تنها امنیت غذایی انسان را می توان تضمین کرد. در عوض، رویکرد پایدارتری برای حفاظت از محیط زیست به ما می دهد.

به گزارش فرارو. حشرات سالهاست که به عنوان غذای آینده مورد توجه قرار گرفته اند، به خصوص به دلیل فواید طولانی مدتشان. آنها به عنوان منبع خوبی از پروتئین شناخته شده اند و نسبت به محصولات کشاورزی سنتی منابع کمتری را برای تولید مصرف می کنند. به عنوان مثال، وقتی حدود 2 کیلوگرم کرم را به مزرعه خود تغذیه می کنید، تا 1 کیلوگرم پروتئین خوراکی دریافت می کنید، در حالی که برای همین مقدار گوشت گاو به 10 مکان اضافی و چندین غذا نیاز دارید. البته این پایان ماجرا نیست و برای تولید این مقدار گوشت گاو 18 برابر بیشتر گازهای گلخانه ای تولید می کنید.

اکنون در یک مقاله تئوری جدید، دانشمندان ادعا می کنند که تغییر رژیم غذایی حشرات نه تنها می تواند به امنیت غذایی کمک کند، بلکه تأثیر مثبتی بر نحوه رشد سایر محصولات کشاورزی نیز دارد. در این مقاله، نویسندگان درباره استفاده از محصولات زائد تولید شده توسط آفات برای تغذیه انسان و دام و مزایای بالقوه این ضایعات برای رشد پایدار محصولات بحث می‌کنند. از سوی دیگر، محصولات جانبی آفت کش ها به طور بالقوه می توانند افزودنی های ارگانیک خاک را فراهم کنند که باعث رشد بهتر گیاه می شود و میکروارگانیسم های خاک را به گونه ای تحت تاثیر قرار می دهد که می تواند سلامت گیاه را بهبود بخشد.

دانشمندان می گویند که تولید حشرات به عنوان غذا و خوراک معمولاً منجر به دو میوه می شود که یکی از آنها exuviae و دیگر. تازه است. Exuviae اسکلت های بیرونی هستند که پس از لایه برداری حشرات باقی می مانند و frass مدفوع حشرات و غذای غیرقابل خوردن است. هر دوی این محصولات فرعی می توانند جایگزین های بالقوه ای برای کودها و آفت کش های معمولی باشند. نویسندگان این مطالعه می‌گویند: ترکیب اصلی حشره exuviae کیتین است، یک پلی ساکارید اسید آمینه با وزن مولکولی بالا که در دیواره‌های سلولی قارچ و اسکلت بیرونی بسیاری از سخت‌پوستان نیز یافت می‌شود. اکنون نشان داده شده است که تثبیت خاک با ترکیبات حاوی کیتین می تواند در «تحریک رشد گیاه» بسیار مفید باشد.

مارسل دایک، زیست‌شناس گیاهی در دانشگاه واگنینگن هلند و یکی از نویسندگان برجسته، می‌گوید: «باکتری وجود دارد که می‌تواند کیتین را متابولیزه کند و این میکروب‌ها به مقاومت گیاهان در برابر بیماری‌ها و آفات کمک می‌کنند.» وقتی Exoia به خاک اضافه می شود، جمعیت این باکتری های مفید افزایش می یابد. علاوه بر این، افزودن سموم دفع آفات به خاک می تواند رشد گیاه را افزایش دهد زیرا کود حشرات سرشار از نیتروژن است که یک ماده مغذی مهم برای رشد گیاه است، اما به ندرت در بیشتر خاک ها یافت می شود. در کشاورزی سنتی، نیتروژن اغلب به عنوان کود مصنوعی به خاک اضافه می شود.

در یک مطالعه اخیر، نشان داده شد که افزودن فاس به حشرات به خاک، نیتروژن و سایر مواد مغذی را برای گیاهان فراهم می کند که باعث افزایش محتوای زیست توده و محتوای مواد مغذی آنها می شود. کیتین و حشره کش ها بر ترکیب میکروبیولوژیکی خاک تأثیر می گذارند و این ممکن است عامل مهمی در ارتقای ارتفاع و رشد و سلامت گیاه باشد.

محققان همچنین به پتانسیل استفاده از exuviae به عنوان وسیله ای برای کنترل آفات کشاورزی اشاره کردند. باکتری های مفید خاک که کیتین را از اگزویا تبدیل می کنند، نه تنها می توانند رشد گیاه را تحریک کنند، بلکه فیزیولوژی گیاه را نیز تغییر داده و آفات متقابلی مانند گرده افشان ها و حتی دشمنان طبیعی آفات را جذب می کنند. از سوی دیگر، هنگامی که گیاه مورد حمله حشره قرار می گیرد، برگ های آن می تواند حساسیتی ایجاد کند که طعمه آن را جذب می کند. دایک گفت: “من این فرآیند را فریاد کمک کارخانه می نامم که کارخانه از طریق آن نگهبان را فرا می خواند.”

نویسندگان این مطالعه جدید بر این باورند که استفاده از آفت کش ها در ترکیب با سایر محصولات کشاورزی ممکن است گامی به سوی یک سیستم غذایی دایره ای باشد که در آن ضایعات عملاً حذف می شوند. حشرات از جریان‌های حاصل از ضایعات کشاورزی یا تولید مواد غذایی تغذیه می‌کنند، سپس حشرات غذا و فرآورده‌های گوشتی را در اختیار انسان قرار می‌دهند و سپس با استفاده از محصولات حشرات برای تحریک رشد سایر محصولات کشاورزی به چرخه پایان می‌دهند.

دایک مدعی است که قدم بعدی این است که افراد بیشتری در جهان به ایده استفاده از حشرات برسند. در برخی از نقاط جهان، حشرات غذای اصلی هستند. ملخ معمولاً در بسیاری از کشورهای آفریقایی استفاده می شود، جایی که حشرات را صبح زود قبل از فعال شدن جمع آوری می کنند و سپس می جوشانند، تمیز می کنند و نمک می زنند. در جمهوری دموکراتیک کنگو، کرم‌های پروانه‌ای در تمام طول سال فروخته می‌شوند، در حالی که کرم‌ها را می‌توان سرخ کرد یا به صورت پودر در آفتاب خشک کرد. او اضافه کرد؛ بسیاری از مردم در نقاط مختلف جهان واقعاً به خوردن حشرات عادت دارند زیرا می تواند سلامت و ایمنی غذای آنها را تضمین کند. برای کسانی که تا به حال چنین تجربه ای نداشته اند، ممکن است در نگاه اول ترسناک به نظر برسد، اما واقعیت این است که طعم این حیوانات مانند سایر فرآورده های گوشتی است. نتایج این مطالعه در مجله گرایش های علوم گیاهی چاپ می شود.

منبع: Sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی فرارو


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم