آیا مهندسی ژنتیک می تواند گوشت را حفظ کند؟



روآرو- گوسفند و ماهی آزاد دوستدار محیط زیست کمتر غذا می خورند و در عین حال سریعتر رشد می کنند. محققان از مهندسی ژنتیک برای دامپروری آینده استفاده می کنند.

به گزارش دویچه وله، همه چیز از سال 1990 با گاوی به نام هرمان شروع شد. اولین گاو ارثی جهان با یک ژن خارجی که از پروتئین خاصی در شیر مادر انسان به دست می‌آید کاشته شد. هرمان زنده ماند و نوزادی به دنیا آورد که دانشمندان امیدوار بودند شیر حاوی پروتئین انسانی تولید کند.

دانشمندان می خواهند از شیر برای کمک به تولید داروها از جمله در مبارزه با ایدز استفاده کنند. پروژه شکست خورد. به هر حال، رویای حیوانات مزرعه اصلاح شده ژنتیکی تازه شروع شده است، از جمله امید به برگزاری چای پایدار مهندسی بیولوژیکی از گوشت و محصولات لبنی.

در دهه 2000، دانشمندان کانادایی یک خوک به نام “Enviropig” ساختند که ژن های آن برای بهبود هضم اصلاح شد. با این اصلاح ژنتیکی، انتشار فسفات حیوانی تا 66 درصد کمتر از خوک های معمولی است. هدف از این اصلاحیه محدود کردن آلودگی آب های زیرزمینی و رودخانه ها توسط فضولات حیوانی است. با این حال، کمبود بودجه منجر به توقف پروژه در سال 2012 شد. اخیراً زیست شناسی جانوری برای مقابله با تغییرات آب و هوایی مورد استفاده قرار گرفته است.

بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی (FAO)، تولیدات دامی جهان 14.5 درصد از گازهای گلخانه ای جهان از جمله متان را که تقریباً 28 برابر قوی تر از دی اکسید کربن است، در طول هضم غذاهای گیاهی تولید می کند. حدود 20 درصد از انتشار متان از گاو به ساختار ژنتیکی حیوانات مربوط می شود.

به گفته بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری ایالات متحده، انتشار متان گاو ممکن است به زودی از طریق اصلاح ژنتیکی کاهش یابد. در حالی که هیچ بهبودی در گاو مشاهده نشده است، گوسفندان پرورش داده شده در نیوزلند 13 درصد کمتر از گوسفندان معمولی متان تولید می کنند.

پرورش دهندگان تخمین می زنند که جایگزینی 25 میلیون گوسفند نیوزلندی با این نژاد می تواند انتشار متان گوسفند را تا یک درصد در سال کاهش دهد. البته محققان گفتند که این مقدار به دلیل انباشتگی در طول زمان قابل توجه خواهد بود.

تا به امروز، تنها دو گونه اصلاح شده ژنتیکی برای استفاده در سراسر جهان تایید شده اند: خوکچه هندی و ماهی آزاد، که هر دو بومی ایالات متحده هستند. گوشت خوک حاوی آلفا گلوکز نیست، که می تواند در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کند، بنابراین رایگان نیست. این شرکت قصد دارد از حیوانات در درجه اول برای ساخت دارو و ایجاد اندام های بدون قند آلفا برای پیوند انسان استفاده کند.

از سوی دیگر، ماهی قزل آلا Aqua Adontage در آمریکای شمالی در دسترس مصرف کنندگان است. با ترکیب سایر ژن های ماهی دریایی در ماهی قزل آلا، نه تنها در بهار و تابستان، بلکه در طول سال رشد می کند.

ماهی آزاد دستکاری شده ژنتیکی دو برابر بیشتر از ماهی آزاد معمولی وزن اضافه می کند اما به کمتر از یک پنجم غذا نیاز دارد. در حال حاضر حدود 70 درصد از ماهی های صید شده در سراسر جهان به خوراک ماهی تبدیل می شوند. محققان امیدوارند با مهندسی بیولوژیکی این امر کاهش یابد.

با این حال، مهندسی ژنتیک ماهی قزل آلا دارای معایبی است. آنها می گویند که مخلوط کردن ماهی آزاد وحشی با ماهی قزل آلا فرآوری شده خطرناک است و بعد از دو دهه خواهیم دید که ماهی آزاد می تواند مشکلات سلامتی داشته باشد و سپس کل ماهی ها به این ژن ها آلوده شوند.

جان دوپر، رئیس شورای اخلاق زیستی و استاد فلسفه در دانشگاه اکستر در بریتانیا، می گوید: اصلاح ژنتیکی نباید برای افزایش تولید، بلکه برای بهبود رفاه حیوانات استفاده شود.

دوپر گفت: «به عنوان مثال، محققان قبلی توانستند از خوک‌ها در برابر بیماری‌های ویروسی موسوم به «بیماری‌های خوکی و بیماری‌های تنفسی» محافظت کنند که در این صورت می‌توان مهندسی ژنتیک را توجیه کرد.

با این حال، حتی مزایای بالقوه مهندسی ژنتیک پرهزینه است. تلاش در چین برای طراحی خوک های عضلانی بیشتر منجر به مرگ بسیاری از حیوانات بلافاصله پس از تولد شده است که بخشی از آن به دلیل افزایش فتق است. از آنجایی که ژن‌های ماهیچه‌ای روی کل بدن تأثیر می‌گذارند، برخی از خوک‌ها زبان‌های بزرگی دارند و برخی نیز خارهای اضافی دارند.

منتقدان می گویند مهندسی ژنتیک حیوانات رویکرد اشتباهی برای پایداری است. آنها می گویند که عواقب اثرات اقلیمی تولید گوشت و لبنیات را می توان با کاهش مصرف آن کاهش داد. آنها می گویند ما به دامداری وابسته بیشتر نیاز نداریم و به روند معکوس نیاز داریم. در حالی که حیوانات اصلاح شده ژنتیکی هنوز برای استفاده در اروپا تایید نشده اند، جان دوپر هشدار می دهد که افزایش تولید گوشت و محصولات لبنی فرآوری شده بیولوژیکی می تواند منجر به مصرف بیشتر گوشت شود.

دانشمندان مدت‌هاست به این نکته اشاره کرده‌اند که به‌ویژه مردم کشورهای صنعتی به دلایل سلامتی و پایداری بیشتر باید گوشت کمتری بخورند.


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم