آیا با اینترنت استارلینک می توان طرح «حفاظت» را دور زد؟



کارشناسان فناوری اطلاعات با اشاره به پرتاب ماهواره می گویند پروژه هایی مانند استارلینک در کشورهای تحریم شده مانند ایران اجرا نمی شود و شرکت ها به قوانین و مقررات دولتی پایبند هستند و بدون مجوز خدمات ارائه می دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از میلاد نوری، تعدادی از شرکت ها در سراسر جهان از هم اکنون ارائه خدمات اینترنت ماهواره ای را آغاز کرده اند. و به کشوری مانند چین یا ایران که اینترنت در آن محدودیت دارد و یا محدودیت آنها با طرح حفاظتی افزایش می یابد، خدمات رایگان ارائه ندهید.

وی گفت: از سوی دیگر ایران، آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر عضو اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) هستند که با سازمان ملل متحد ارتباط دارند. یکی از توافقات کشورهای عضو اتحادیه این است که اگر شرکتی بخواهد در کشوری خدمات مخابراتی ارائه کند، باید از رگولاتور آن کشور مجوز بگیرد، حتی یک کشور غیر تحریمی مانند ترکیه که دسترسی به اینترنت ماهواره ای دارد. خدمت در ایران باید دارای مجوز از قانونگذار و مقررات ایران باشد.

این کارشناس فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: بنابراین هر کشوری که بخواهد به یک شرکت مخابرات مجوز دهد، شرکت مخابرات موظف است بایدها و نبایدهای محدودیت ها و فیلترینگ کشورهای مربوطه را رعایت کند. به عنوان مثال، اینطور نیست که کنگره از حفاظت به عنوان طرحی برای مسدود کردن اینستاگرام استفاده کند، بلکه اجازه می دهد اینترنت ماهواره ای در ایران فعالیت کند، بنابراین از نظر قانونی در ایران امکان پذیر نیست.

نوری با اشاره به پرتاب این ماهواره در اوکراین گفت: در اوکراین استارلینک این کار را غیرقانونی انجام نداد. بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی به اشتباه ایران را با اوکراین مقایسه می کنند، زیرا خود دولت اوکراین رسماً از ایلان ماسک خواسته است تا استارلینک را فعال کند زیرا کشور در حال جنگ است. زمانی که وزیر تبادل دیجیتال اوکراین این درخواست را در حساب رسمی توییتر خود مطرح کرد، به طور رسمی برای ایلان ماسک به رسمیت شناخته شد و ممکن است پاسخی نیز داشته باشد. اما معمولاً اگر کشوری در حال جنگ نباشد، گرفتن مجوز ممکن است بیشتر طول بکشد.

Starlink به دایرکتوری های تحریم شده سرویس نمی دهد.

از سوی دیگر، اگر ما در ایران با یک شرکت اینترنتی ماهواره‌ای به توافق برسیم که همچنان مقررات ما را بپذیرد زیرا استارلینک یک شرکت آمریکایی است، ممکن است به دلیل تحریم‌ها به ایران خدمات ندهد.» شرکت‌های ماهواره‌ای چینی، روسی یا سایر شرکت‌های ماهواره‌ای ممکن است به ایران خدمات دهند، اما واجد شرایط نیستند و استارلینک را پوشش نمی‌دهند. استارلینک آمریکایی در حال حاضر بیشترین پوشش را دارد و احتمالا به استارلینک اجازه نخواهد داد زیرا به اپل، گوگل و بسیاری از شرکت های دیگر اجازه نمی دهد خدمات تجاری خود را به ایران ارائه دهند.

این کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه ماهواره های این شرکت ها فاصله کمی با زمین دارند، گفت: دولت و دولت به راحتی می توانند این ماهواره ها را در ایران منهدم کنند. هر یک از این ماهواره ها نسبتاً گران هستند، زیرا این شرکت ها تجاری تر هستند، بنابراین اگر دولت آمریکا به آنها اجازه دهد در کشورهایی مانند ایران و کشورهای بدون مجوز فعالیت کنند، حذف ستاره ها چندان خطرناک نیست. ماهواره آن برای خدمت به مصرف کنندگان است. یک کشور

نوری با اشاره به کلاهبرداری های آنلاین و فروش دستگاه های استارلینک به مصرف کنندگان گفت: بسیاری از مردم فکر می کنند که اگر استارلینک به ایران خدمات ندهد، می توانند دستگاه خود را در یکی از شهرهای مرزی عراق یا ترکیه خریداری کنند و ادامه دهند. ایران، ضمن اینکه در پرسش‌های متداول استارلینک بیان می‌کند که شما مجاز به تغییر آدرس و مکان دستگاه‌هایی که از استارلینک خریداری می‌کنید، نخواهید بود، در غیر این صورت فعالیت آن متوقف خواهد شد. این نشان می دهد که استارلینک در صورتی که بتواند به شما امکان دریافت خدمات از کشورهای دیگر و انتقال آنها به ایران را بدهد، به مقررات کشورهای دیگر متعهد است.

“نمونه آن این است که استارلینک امکان ثبت نام برای هند را در سطح ثبت اولیه در وب سایت باز کرد، اما دولت هند بیانیه ای صادر کرد و اعتراض کرد که چرا. شما از آن زمان تاکنون از ما مجوز دریافت نکرده اید و هنوز نگرفته اید. اجازه ثبت نام در مقابل یک اپراتور ژاپنی که اعلام کرده است از سال آینده از اینترنت ماهواره ای استارلینک استفاده می کنیم، اجازه ثبت نام پیدا کرده اند، از سوی دیگر در کشورهایی مانند هند و ژاپن، دولت ها و دولت ها حرف آخر را می زنند.

این کارشناس فناوری اطلاعات در پایان گفت: “لازم به ذکر است که هدف استارلینک اکنون تجارت است و اگر روزی هدف خود را تغییر داد، به همین دلیل است که تحت تحریم هستیم. همه می توانند به ما خدمت کنند “اما ما تحت مجازات هستیم. در ایران و ما تحت پوشش نیستیم. در عین حال دولت آمریکا می تواند تحت شرایط خاصی معافیت های مشخصی را برای شرکت ها از تحریم های ایران قائل شود، اما همچنان در ایران موانعی داریم که باید به شرکت ها داده شود.


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم